Užívajte si dobrý spánok!

Poťah matraca

Poťahy

Poťah na matracoch kolekcie Vegas Exkluziv

Výhody

Poťah dodáva povrchu matraca komfortný, príjemný a atraktívny vzhľad. V prvom rade by však poťah mal dlhodobo podporovať vlastnosti a funkčnosť daného matraca. Z hygienických dôvodov sa odporúča snímateľný poťah, ktorý sa dá prať.

Na čo si dávať pozor?

Hlavný rozdiel medzi kvalitným a nekvalitným poťahom je v zložení a hustote vrchnej látky. To, čo je pod ňou je už len akousi dizajnovou súčasťou, ktorá poťah urobí krajším a atraktívnejším. Hustota vrchnej poťahovej látky ukáže, či je poťah kvalitný, či sa rýchlo zoderie a celkovo ako dlho vydrží. Najjednoduchšie poťahy začínajú na hustote od 80 g/m2, avšak tu nie je možné očakávať akúkoľvek životnosť. Štandardné poťahové látky sa vyrábajú s hustotou 130 – 220 g/m2. Tieto látky majú štandardnú kvalitu a ich životnosť je približne 5-7 rokov. Veľmi kvalitné látky s dlhou životnosťou a vynikajúcou odolnosťou voči oderu dosahujú hustotu od 250 g/m2a viac. Nie je pravda, že poťahy z čisto prírodných vlákien (napr. 100% bavlna) sú lepšie ako zo syntetických, skôr naopak. Práve umelé vlákna disponujú výskumom zdokonalenými a takmer ideálnymi vlastnosťami, nehovoriac o tom, že cena syntetických vlákien je často nižšia ako cena prírodných vlákien. Poťah by mal predovšetkým podporovať vlastnosti matraca a preto by napríklad matrac z elastickej pamäťovej peny nemal byť prekrytý silným a hrubým poťahom. Povrch poťahu by mal byť príjemný na dotyk a nemal by na matraci kĺzať sem a tam. Na trhu sa stretneme aj s názormi, že napríklad poťahy impregnované látkami typu aloe vera, ylang, či pretkané strieborným vláknom pôsobia blahodarne na pokožku a liečia. Nie je to pravda a jedná sa len o marketingové hry, ktoré majú zákazníka pomýliť a zmiasť. Tieto látky fungujú v nápojoch alebo ako mastičky, ale určite nie v poťahoch, ktoré sa vyrábajú pod horúcim vzduchom, kde väčšina liečivých látok zhorí a navyše poťahy sa perú v práčke, kde sa zvyšok látok odplaví. Takisto fakt, že na poťah dávame zväčša ešte plachtu a spávame v pyžame, čo telo izoluje od povrchu akéhokoľvek "liečivého" poťahu potvrdzuje nezmyselnosť tohto tvrdenia a zavádzanie zákazníka.

 

Poťahy v matracoch Vegas

BAMBOOTEX - kolekcia COMFORT

Pletený poťah z ekologického úpletu Bambootex je mäkký a veľmi odolný. Má blahodarné účinky na pokožku a vytvára optimálnu mikroklímu lôžka. Zachováva vlastnosti aj po mnohých praniach.

 

CRYSTAL TEX - kolekcia MODERN

Poťah Crystal Tex je vyrobený z mäkkej tkaniny Crystal Tex s viskózovými vláknami. Takáto tkanina „dýcha“ a zabezpečuje vetranie matraca. Schopnosť absorbovať a odparovať nadmernú vlhkosť vytvára priaznivú mikroklímu pre pokožku spiaceho človeka. Dizajn tohto poťahu je doplnený vetracími otvormi a odolnými držadlami pre pohodlné otáčanie matraca.

 

PREMIUM JACQUARD - kolekcia EXCLUSIVE

Exkluzívny poťah Premium Jacquard s výšivkou a zamatovým velúrovým dekórom zvýrazňuje dobrý vkus majiteľa. Povrch poťahu je vyrobený z hustej žakárovej tkaniny s prírodnými vláknami kašmíru. Boky odolnej nábytkovej textílie sú doplnené vetracími otvormi pre lepšie vetranie matraca a držadlami pre otáčanie matraca.

 

PREMIUM KNITWEAR   (prémiové úplety) - kolekcia EXCLUSIVE

Kvalitný úpletový poťah z hodvábu a bambusu. Hodváb vytvára atmosféru pohodlia a pokoja a prírodný bambus poskytuje silu a odolnosť.

 

ORGANIC CARE   –  kolekcia ECOLATEX

Plne prírodné zloženie poťahu Organic Care je ideálne pre ľudí s citlivou pokožkou. Kombinácia „dýchajúcej“ bavlny s vláknami z drevnej vlákniny Tencel z austrálskych eukalyptov poskytuje výrobku jemnosť, pevnosť a príjemnú chladivosť. Boky poťahu sú vyrobené zo zmesi bavlny a ľanu - klasika, ktorú milujú prívrženci prírodných materiálov.

 

INTEL TOUCH   -  kolekcia ACTIVE

Veľkolepý poťah s reliéfom vo forme plástu z kompaktného úpletu má mikromasážny účinok, ktorý pomáha relaxácii počas spánku.

 

+421 902 428 992
Navigácia