Užívajte si dobrý spánok!

3 najväčšie chyby pri výbere novej postele, ktoré vám ušetria peniaze

Rozmýšľate nad kúpou novej postele? Viete, čo všetko je dobré zvážiť, aby ste svoj výber neskôr neoľutovali? A akú veľkú pozornosť popritom venujete výberu matracov?

Chcete sa vyhnúť najčastejším chybám a urobiť rozhodnutie, s ktorým budete dlhodobo spokojný? Tu sú najčastejšie chyby:

  • Chyba č.1: Vyberáte rýchlo a šetrne
  • Chyba č.2: Výber matracov je na poslednom mieste
  • Chyba č.3: Kupujete online mačku vo vreci

Ako neurobiť chybu č. 1 – doprajte si čas a nešetrite

Nová posteľ nie je investíciou na pár mesiacov, ale na niekoľko rokov, možno aj desaťročia. Navyše v posteli trávime prinajmenšom tretinu dňa, takže jej dôkladný výber je namieste. Pozerať sa v prvom rade na sumu, ktorú za ňu teraz zaplatíte, nie je rozumné. Skúste si ju rozrátať povedzme len na 10 rokov a až potom posúďte, či je primeraná. Základným kritériom pre výber je materiál postele. 3 najčastejšie a najkvalitnejšie materiály sú čalúnené postele, kovové a postele z masívu. Každý materiál má svoje výhody a nevýhody, viac sa dočítate v tomto článku. Nezabudnite pri výbere ani na praktickú stránku. Napríklad hodil by sa vám aj úložný priestor na odkladanie paplónov či obliečok, alebo napríklad aj sezónneho oblečenia?

Ako neurobiť chybu č. 2 – nepodceňujte výber matracov

Od matraca závisí kvalita vášho spánku. Dizajn postele ani cena vám zdravý a osviežujúci spánok nezaručia. Preto určite nekupujte posteľ s už zabudovaným matracom a venujte jeho výberu aspoň toľko času a pozornosti ako posteli (ak nie aj viac). Tu nájdete viac informácií o tom, ako vybrať správny matrac. Keď si už matrac alebo matrace vyberiete, nekupujte ich bez toho, aby ste si ich nevyskúšali. Ponúkame vám jedinečnú možnosť vyskúšať si ktorýkoľvek matrac u vás doma na 14 dní, úplne bez záväzkov! Skúšať môžete ktorýkoľvek model, od najlacnejších až po tie najdrahšie. Matrac dovezieme aj odvezieme, aby ste sa nemuseli o nič starať. Viac sa o tejto službe dozviete tu.

Ako neurobiť chybu č. 3 – nekupujte mačku vo vreci

Sedieť v pohodlí obývačky a klikať na obrázky postelí v eshopoch je určite pohodlné. V súčasnosti asi už neexistuje predajca postelí a matracov, ktorý by nemal aký-taký eshop. Ak viete, ako v skutočnosti vyzerá to „jaseňové drevo“ a či sa hodí do vašej spálne, máte naštudované rozdiely medzi taštičkovými a penovými matracmi a stačia vám otázky a odpovede na web stránke predajcu, nič vám nebráni kliknúť na „objednať“. Mnoho ľudí však pri investícii do postele a matracov potrebuje navštíviť predajňu osobne. Je dobré sa pýtať na všetko, čo vás zaujíma. Či sa dá vybrať iný typ nočných stolíkov? Alebo dodať posteľ aj bez čela? A keď uvidíte tú jaseňovú na vlastné oči, možno zistíte, že sa vám viac páči gaštanová...

+421 902 428 992
Navigácia