Užívajte si dobrý spánok!

Parametre matracov

Tvrdosť matraca

tvrdosti.jpg

Spoločnosť Vegas vytvorila pre svojich zákazníkov jednoduchú pomôcku pri výbere správnej tvrdosti – tabuľku tvrdosti. Podľa tejto tabuľky a podľa svojej váhy a výšky si môžete vybrať z 5 rôznych tvrdostí matracov. Následne podľa vybranej tvrdosti si vyberiete matrac, ktorý túto tvrdosť obsahuje. Matrac Vegas môže byť: mäkký (1 dielik), stredne mäkký (2 dieliky), stredný (3 dieliky), stredne tvrdý (4 dieliky) a tvrdý (5 dielikov). Matrace Vegas môžu mať dokonca aj dve rôzne tvrdosti súčasne. V takomto prípade hovoríme o asymetrických matracoch.

Rozmery matraca

výška matraca.jpg

Všetky matrace Vegas sa vyrábajú ručne a na mieru. Preto dokážeme vyrobiť a dodať matrac na cm presne. Rozmer matraca sa udáva podľa vnútorného rozmeru postele. Je to priestor, kam sa matrac ukladá. Výšku matraca uvádzame vrátane poťahu. Štandardná dĺžka matraca je 200 cm a dĺžka 90 cm resp. 180 cm.

Maximálna nosnosť matraca

max nosnosť.jpgMaximálna nosnosť matraca znamená, do akej maximálnej hmotnosti sa môže matrac dlhodobo využívať osobou s priemernou výškou 175 cm (platí len pri matracoch značky VEGAS). Napríklad matrace do „130 kg“ sú vhodné pre ľudí s hmotnosťou 130kg a nižšou, ak ich výška je 175 cm. Pri osobách s výškou presahujúcou 175 cm je max. záťaž matraca ešte vyššia (napr.: Výška 185 cm = max. zať. do 160 kg). Matrac vydrží aj vyššiu váhu, no dlhodobo neodporúčame takéto používanie. Maximálnu nosnosť matraca ovplyvňujú použité materiály, tiež ich vlastnosti a hustota. Takisto však maximálnu záťaž ovplyvňujú aj prirodzené fyzikálne vlastnosti materiálov.

Hygienická životnosť matraca

Hygiena je v dnešnej modernej dobe veľmi dôležitý a dobré známy pojem. Preto aj výber matraca podľa tohto kritéria je veľmi dôležité rozhodnutie. Matrace by mali byť z prírodných, ekologicky čistých materiálov, ktoré zabraňujú prežívaniu rôznych roztočov, baktérií, či plesní. Poťah musí byť snímateľný a musí sa dať vyprať (resp. vyčistiť). Aj napriek takejto prevencii nemožno matrac úplne izolovať od vonkajšieho prostredia. Počas noci človek stratí niekedy až 1 liter tekutín, ktoré sa dostávajú do matraca. Ak je matrac veľmi dobre vetrateľný, vlhkosť sa veľmi rýchlo dostáva von z matraca, ale špina a prach zostávajú vo vnútri po celé roky jeho používania. Preto je hygienická životnosť akéhokoľvek matraca nižšia ako jeho celková životnosť. Naša spoločnosť preto odporúča z hygienických dôvodov používať matrac 7 až 10 rokov.

Systém Sleep & clean

sleep-and-clean1.jpg

Sleep and clean" je systém, ktorý uľahčuje domácu starostlivosť o matrac. Zips je umiestnený po obvode celého matraca a rozdeľuje poťah na dve polovice pre ľahké pranie alebo výmenu (matrace kolekcie Activ, Comfort, Exclusive). Pri kolekcii Modern, Ecolatex sú súčasťou poťahu až 2 zipsy, ktoré umožňujú prať vrchnú a spodnú časť matraca bez bočníc. Z hygienických dôvodov sa práve preto odporúča matrac so snímateľným poťahom, ktorý sa dá prať. Všetky naše matrace takýto poťah majú.

X - Frame

xframe1.jpg

X-Frame je špeciálna konštrukcia vyrobená z penového materiálu s hustou štruktúrou. X-Frame je umiestnený po obvode matraca a chráni ho pred deformáciou, a tým prispieva k predĺženiu jeho životnosti. V našich matracoch sa používa konkrétne komfortná pena Vegaflex® (hustota - 25 kg/m3). X-Frame je použitý v taštičkových matracoch, t. j. v matracoch kolekcie Comfort, Modern, Exclusive.

Medizone

medizone1.jpg

Medizone predstavuje jedinečný pružinový blok, ktorý poskytuje ľudskej chrbtici správnu oporu a vysoký komfort. Bol vyvinutý s prihliadnutím na anatomické osobitosti ľudí. Je výsledkom dvadsaťročných skúseností spoločnosti Vegas. Zónovaný pružinový blok spája najnovšie technologické riešenia s využitím najkvalitnejších inovatívnych materiálov, ktoré tým umožnili poskytnúť na taštičkové jadro Medizone až 25 rokov záruku.

Multizonálny systém Medizone berie do úvahy:

1. Rôznu výšku – širšia stredová zóna matraca (do 38 cm) dovoľuje bedrovej časti tela zaujať správnu polohu bez ohľadu na výšku spiacej osoby.

2. Osobitosti tvaru ľudského tela – vďaka mäkším pružín máme možnosť vyhnúť sa príliš vysokému tlaku na miestach v širších častiach tela a vďaka radom tvrdých pružín v mäkkej stredovej zóne sa môžeme vyhnúť efektu hojdacej siete a zjemniť prechod z mäkkej zóny do tvrdej.

3. Pomer hmotnosti rôznych častí tela – proporčné a rovnomerné rozloženie zón pozdĺž matraca vďaka pružinám rozdielnej tvrdosti.

Tricover

tricover.jpg

Tricover je najmodernejšia technológia na zapečatenie matraca  do polyamidovej sieťky, ktorá znižuje trenie medzi poťahom a vrstvami matraca.  Udržuje celistvosť matraca a robí proces vyzliekania poťahu jednoduchším. Chráni poťah proti predčasnému opotrebeniu, t. j. poťah sa neotiera o vrchné vrstvy matraca a tým bude slúžiť dlhšie.

Medzera medzi lamelami/latami

ikonka na medzeru1.png

Tento údaj uvádza maximálnu odporúčanú medzeru medzi lamelami/latami v rošte tak, aby nedochádzalo k deformácii na ňom položeného matraca pre zle zvolený podklad. t. j. typ roštu. Maximálna vzdialenosť medzi lamelami/latami pri taštičkových matracoch vychádza z priemeru pružinky v jadre. Pri penových a latexových matracoch je maximálna medzera daná tak, aby ostalo zachované správne pruženie matraca a nedochádzalo k jeho už spomínanej deformácii.

Počet pružín v matraci s rozmerom 200x200 cm pocet-pruzin-v-matraci.jpg

Tento údaj uvádza počet pružín v matraci s rozmerom 200x200 cm. Napomáha si reálne predstaviť, koľko pružín je v matraci napr. pri rozmere 100x200 cm (bude to polovica z daného údaju). Je to doplňujúci údaj k počtu taštičiek na m2.

Počet zón matraci

zony-v-matraci.jpgÚdaj uvádza počet zón v taštičkovom jadre resp. v latexovom monolite. V našich taštičkových matracoch sú najčastejšie používané bloky Medizone so siedmimi zónami, ale medzi matracmi máme aj troj-zónové matrace . Výnimku tvorí matrac model X7, lebo pri taštičkách s malým priemerom a v počte až 1100 ks/m2 je dosiahnutý ortopedický efekt aj bez zónovania. Nepárny počet zón sa vyrába zámerne, aby vždy bola jedna, a to najtvrdšia stredová časť matraca, práve pod panvovou časťou tela a zároveň, aby bolo možné matrace horizontálne otáčať bez obmedzenia funkčnosti. Týmto spôsobom otáčania a používania matraca sa predlžuje jeho životnosť. Tri zóny sú použité pri kolekcii Ecolatex v matracoch, ktoré sú tvorené latexovým monolitom alebo jeho kombináciou s inými materiálmi. Konkrétne v modeli L1, L3, L4. Sedem zón má model L5. Pri týchto latexových matracoch sa zónovanie dosahuje otvormi v latexovom monolite, ktoré majú rôzne priemery a vzdialenosti medzi sebou.

Matrac v skrútenom balení

skrutene-matrace1.jpg

V našej ponuke máme aj matrace, ktoré dodávame v skrútenom vákuovom balení. Sú to modely kolekcie Active, t. j. penové matrace (model A4, A5). Tento spôsob balenia uľahčuje manipuláciu s nimi a tiež aj dovoz z predajne k vám domov. Pri kúpe takto dodávaného matraca je potrebné ho po rozbalení nechať jeden najlepšie 2 dni odležať, aby nadobudol svoj správny tvar.

Záruka 10 rokov na latexový monolit

10-rokov-zaruka-latex-monolit.jpg

Naša spoločnosť VEGAS poskytuje naším zákazníkom až 10 ročnú záruku na matrace z kolekcie Ecolatex, ktoré pozostávajú z čisto latexového monolitu (ako napr. model L1, L5 ) resp. z kombinácie latexového monolitu a iných materiálov (model L3, L4). Prečo je to tak?

Latex, ktorý používame v našich matracoch sa vyznačuje vysokou hustotou (65 kg/m3,resp. 70kg/m3). Latex je vzdušný vďaka pórovitej štruktúre, neabsorbuje vlhkosť, prispôsobuje sa kontúram tela, a čo je dôležité, vyznačuje sa svojou trvanlivosťou a vysokou nosnosťou, preto pri správnom používaní matraca je jeho životnosť najmenej 10 rokov.

Záruka 25 rokov na taštičkové jadro Medizone

25 ročná záruka.jpg

Blok Medizone je výsledkom dvadsaťročných vlastných skúseností spoločnosti VEGAS s vývojom komponentov pre matrace. Spája najnovšie technologické riešenia s použitím najkvalitnejších inovatívnych materiálov, ktoré nám umožnili poskytnúť zvýšenú záruku na naše pružinové jadrá Medizone a to až 25 rokov.

Spoločnosť VEGAS sa riadi prísnymi pravidlami v oblasti štandardov kvality. Naši odborníci vyvinuli viacstupňový systém testovania komponentov, ktorý sa vzťahuje na všetky zakúpene aj nami vyrobene materiály, a to bez výnimky.

+421 902 428 992
Navigácia